Netwerk woningbouw

Vraag een vrijblijvende offerte aan


  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

  In de 21ste eeuw staat niet meer de computer als stand-alone apparaat centraal. Met name het uitwisselen van gegevens tussen verschillende computers en netwerken is belangrijk. Om dit mogelijk te maken, zijn er data netwerken ontwikkeld.

  De tijd dat iedereen maximaal één PC thuis had staan is al lang voorbij. Tegenwoordig hebben veel computergebruikers er wel twee of zelfs nog meer in huis. Koopt pa een keer iets nieuws, gaat het oude barrel vaak naar zoon of dochter. Natuurlijk is dat erg leuk, maar zou het niet nog leuker zijn als de PC’s met elkaar verbonden zouden zijn? Uiteraard! Een scala aan nieuwe mogelijkheden komt er dan tot je beschikking. Denk aan praktische zaken als een gedeelde printer, internetharing en natuurlijk bestandsuitwisseling. Maar ook wat betreft het amusement heeft een netwerk veel te bieden, want vrijwel alle moderne games hebben de mogelijkheid om over een netwerk te spelen.

  Wat is een netwerk?
  In computertermen is een netwerk een groep computers die al dan niet door middel van kabels met elkaar verbonden zijn. De PC’s kunnen op deze manier informatie naar elkaar toesturen en zo dus communiceren. Netwerken worden vaak gebruikt in de iets grotere bedrijven, maar het is ook goed mogelijk om thuis een netwerk op te zetten. Voor zo’n thuis- of kantoornetwerk wordt de term LAN gebruikt.

  Het Local Area Netwerk is zoals de naam al doet vermoeden voornamelijk bedoeld voor kleine afstanden. Via kabels worden de verschillende computers met elkaar verbonden, veelal via een centraal punt (de hub). Met de huidige stand van de techniek is het in principe voor iedereen mogelijk een LAN zelf aan te leggen.

  Wij kunnen u een netwerk aanbieden zo dat u uw computers direct kunt aansluiten.
  Wij verzorgen o.a. de bekabeling. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

  Telefonie, tv en data over 1 kabel
  Een thuisnetwerk voor telefonie, televisie en data. Overal een aansluiting en alles gaat over 1 kabel. Nooit meer wissel van kabel, nooit meer nieuwe kabels leggen.

  Ideaal dus. Thuisnetwerk van LEXCOM

  LexCom Home is het netwerk dat u de mogelijkheid biedt om televisies, computers, telefoon, printers, faxapparaten etc., aan te sluiten in uw woning waar u maar wilt. Alle LexCom Home aansluitingen (RJ45) zijn gelijk en universeel te gebruiken. Afhankelijk van de apparatuur die u wilt gebruiken bieden wij het juiste aansluitsnoer om uw apparatuur te verbinden met het LexCom Home netwerk.

  Komen er in de toekomst nieuwe sluittechnieken of nieuwe technologieën beschikbaar dan hoeft u alleen een nieuw aansluitsnoer te gebruiken om uw apparatuur op het LexCom Home netwerk aan te sluiten of een nieuwe module toe te voegen aan uw netwerk. LexCom Home is klaar voor de toekomst.

  De gedachte achter LexCom Home is dat aansluitingen gestructureerd, gestandaardiseerd en slim zijn. Met als resultaat een netwerk waar iedere aansluiting universeel te gebruiken is, zonder afbreuk te doen aan kwaliteit zodra meerdere apparaten met het LexCom Home netwerk zijn verbonden.

  Denk vooruit!
  Vandaag de dag is het essentieel om in ieder vertrek van de woning te beschikken over voldoende aansluitingen voor telefoon, data, radio en televisie. Internet dringt steeds dieper ons dagelijks leven binnen. In Nederland hebben meer dan 2 miljoen huishoudens breedband internet en beschikt een gemiddeld huishouden over 2 tot 3 televisies. De gescheiden infrastructuren die we nu veelal in een woning tegen komen voldoen eenvoudig weg niet aan de huidige eisen van bewoners en zeker niet aan de toekomstige eisen voor wat betreft bandbreedte en het aantal aansluitingen. Daarom is het de hoogste tijd om de traditionele manier van installeren vaarwel te zeggen en te kiezen voor een universeel huisnetwerk.

  Elektra

  Van eenvoudige stopcontacten tot complete elektronische installaties. Onze elektrotechnici zetten zich elke dag in voor duurzame en betrouwbare oplossingen.

  Lees meer

  Heeft u vragen over onze diensten? Neem gerust contact op.