Complete Gas/Water installatie

Vraag een vrijblijvende offerte aan


  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

  De badkamer is in deze drukte en hectische tijd nog een van de laatste plaatsen in huis waar men echt kan ontspannen. Even tijd voor jezelf nemen met een bad of een douche, een stoombad of massage. Water, warmte en lucht geven nieuwe energie en verwennen lichaam en geest.
  Laat deze zaken dus meetellen als u denkt aan het vernieuwen van uw badkamer.

  Waterontharder

  Een waterontharder is een apparaat dat wordt gebruikt om de hardheid van water te verminderen door overtollige mineralen, voornamelijk calcium en magnesium, te verwijderen. Hard water kan leiden tot kalkaanslag in leidingen, huishoudelijke apparaten en sanitair, wat hun efficiëntie vermindert en de levensduur verkort.

  Waar is een waterontharder goed voor?
  • Bescherming van leidingen en apparaten: Door de afwezigheid van kalkafzetting blijven leidingen, boilers en huishoudelijke apparaten zoals vaatwassers en wasmachines langer in goede staat en werken ze efficiënter.
  • Verlaging van energiekosten: Apparaten die met zacht water werken, verbruiken minder energie omdat ze niet worden belemmerd door kalkaanslag, wat leidt tot lagere energierekeningen.
  • Verbeterde huid en haar: Zacht water is milder voor de huid en het haar. Het kan helpen om droogheid en irritatie te verminderen en laat het haar zachter en glanzender achter.
  • Minder schoonmaakwerk: Smeervlekken en kalkaanslag op kranen, douchekoppen en tegels worden aanzienlijk verminderd, wat resulteert in minder schoonmaakwerk en een schonere uitstraling van het huis.
  • Beter wasresultaat: Kleding die met zacht water wordt gewassen, voelt zachter aan en behoudt langer zijn kleur omdat de vezels niet worden beschadigd door harde mineralen.

  Een waterontharder kan een waardevolle investering zijn voor huishoudens met hard water, die zowel de efficiëntie van huishoudelijke apparaten verbetert als de levenskwaliteit verhoogt.

  Kunststof en koper

  Wist u dat voor waterleidingen niet alleen koper, maar ook kunststof een bruikbaar materiaal is?
  Wij gebruiken de kunststof leidingen van Henco.

  Tips

  • Aparte directe leidingen naar keuken of badkamer kunnen de wachttijd voor warm water ook beperken.
  • Waterslag (een doffe tik door een beweging in de leiding) kan optreden als u een kraan snel afsluit. Kunststof leidingen hebben er vaak minder last van dan koperen leidingen met dezelfde diameter.
  • Kies een erkend watertechnisch installateur met ervaring in duurzaam bouwen. Vraag of hij gebruik maakt van de informatiebladen Huishoudelijk watergebruik/waterbesparing van de VNI.
  • Controleer of de aarding van uw huis nog in orde is, wanneer u een loden of koperen waterleiding vervangt door kunststof materiaal. Als (een deel van) de aarding via de metalen waterleiding liep, moet daarvoor een aardleiding in de plaats komen

  Woningen van voor 1960 kunnen nog loden leidingen hebben, herkenbaar aan de grijze kleur. Het is verplicht om deze te verwijderen.

   

   

  Legionella preventie

  Legionella kan zich ontwikkelen in stilstaand water tussen 25 en 55 graden Celsius. Isoleer daarom de warmtapwaterleiding niet, zelfs niet in onverwarmde ruimtes. Warmwaterleidingen moeten zo snel mogelijk kunnen afkoelen tot veilige temperaturen (onder 25 graden Celsius). Er zijn twee uitzonderingen op deze regel, waarbij isolatie wel is aan te bevelen:

  • Circulatieleidingen voor warmtapwater. Deze leidingen bevatten water van meer dan 60 graden waarin Legionella niet overleeft.
  • Collectief systeem voor warm water (warmtenetsysteem). Isoleer hierbij zowel de warmwaterleiding als de koudwaterleiding in de meterkast, om te voorkomen dat legionella in de koudwaterleiding zijn kans grijpt. Door de aanwezigheid van een warmtewisselaar kan er namelijk een gemiddeld hogere temperatuur optreden in de meterkast.
  • Doorspoelen leiding Als u langere tijd afwezig bent én de temperatuur in huis was boven 25 graden Celsius, spoel dan de leidingen goed door. Kijk op Water in huis voor een stappenplan om uw leidingen veilig schoon te spoelen en meer maatregelen om Legionella tegen te gaan.

  Gas/Water

  Kies voor een erkend watertechnisch installateur voor de volledige installatie van uw leidingen.

  Lees meer

  Heeft u vragen over onze diensten? Neem gerust contact op.