Installatie zonneboilersysteem bij FC Eibergen

FC Eibergen heeft recentelijk een belangrijke stap gezet op het pad naar duurzaamheid en milieuverantwoordelijkheid. Met de installatie van een geavanceerd zonneboilersysteem laat de club zien dat voetbal en milieubewustzijn hand in hand kunnen gaan. In deze blog duiken we dieper in op wat dit project betekent voor FC Eibergen en hoe het bijdraagt aan een groenere toekomst.

Technische details

FC Eibergen heeft gekozen voor de installatie van een Remeha Solar Pro zonneboilersysteem. Dit systeem omvat acht zonnecollectoren en een 750 liter zonneboiler die seriegeschakeld is met de bestaande gasboiler. Deze configuratie is niet alleen technisch geavanceerd maar ook bijzonder efficiënt in het gebruik van hernieuwbare energie om het water te verwarmen dat nodig is voor de kleedkamers en douchefaciliteiten van de club.

De keuze voor het Remeha systeem was gebaseerd op verschillende factoren, waaronder de bewezen efficiëntie en betrouwbaarheid van het merk. De acht collectoren zijn strategisch geplaatst om maximaal te profiteren van de zonlichturen die Eibergen rijk is, zelfs tijdens de minder zonnige dagen.

Foto van de geplaatste zonneboilersysteem.

Jaarlijkse besparingen

De overstap naar zonne-energie brengt aanzienlijke besparingen met zich mee voor de club. Met een solar aandeel van 17,1% en een systeemefficiëntie van 56,5%, verwacht FC Eibergen de volgende jaarlijkse besparingen:

  • Gas: Een vermindering van maar liefst 2.676 kubieke meter.
  • CO2-uitstoot: Een reductie van circa 4.814 kilogram.

Deze besparingen betekenen niet alleen een verlaging van de operationele kosten voor de club, maar dragen ook bij aan de vermindering van de ecologische voetafdruk. Het project onderstreept de toewijding van FC Eibergen aan milieubescherming en toont aan hoe sportfaciliteiten een rol kunnen spelen in de energietransitie.

Een stap in de goede richting

De installatie van het zonneboilersysteem bij FC Eibergen is meer dan alleen een technische upgrade; het is een statement naar de gemeenschap en een inspiratiebron voor andere lokale instellingen. Het laat zien dat duurzame investeringen haalbaar en voordelig zijn voor sportclubs en kan dienen als model voor soortgelijke projecten in de regio.

Vooruitkijkend is FC Eibergen van plan om verder te bouwen op deze duurzame basis, met de hoop meer groene initiatieven te introduceren. Dit project is slechts het begin van wat hopelijk een bredere beweging wordt richting groenere sportfaciliteiten in Nederland.

De installatie van het zonneboilersysteem bij FC Eibergen is een prachtig voorbeeld van hoe sport en duurzaamheid elkaar kunnen versterken. Het project dient als een bewijs dat met de juiste visie en toewijding, ook lokale sportclubs een belangrijke rol kunnen spelen in de strijd tegen klimaatverandering.

medewerker

Wilt u meer informatie over dit project?

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    Delen via social media

    Deel op facebook, twitter of stuur een e-mail.